Официално беше открита новата фотоволтаична система, монтирана на покрива на IV-ти учебен корпус

Днес официално беше открита новата фотоволтаична система, монтирана върху покривното пространство на IV-ти учебен корпус. Оборудването, което е от последно поколение беше дарено на университета от нашите партньори от фирма "Енери България". 

Системата беше официално открита от директора на Филиала доц. Никола Шакев, Заместник-директора по учебна дейност и академичен състав проф. Въльо Николов, Декана на факултета по електроника и автоматика доц. Митко Шопов, ръководителя на катедра "Електротехника" доц.Станимир Стефанов и Управляващия директор на "Енери България" инж. Стоян Петров. В началото на церемонията, директорът доц. Никола Шакев благодари на фирма "Енери"за успешното партньорство и подчерта, че новата система е изключително важна придобивка, която ще бъде използвана както в процеса на обучение на студентите, така и за осъществяване на проучвания и научни изследвания.  

От своя страна, инж. Стоян Петров увери, че успешното парньорство между фирмата и университета ще продължи и разказа повече за мащабните инвестиционни намерения на компанията в областта на възобновяемите енергийни източници, които ще се нуждаят от все повече професионално обучени електроинженери.  

На церемонията по откриването присъстваха и студенти от IV-ти курс на специалност "Електротехника", които вече имат възможност да придобият практически опит в областта на възобновяемата енергия. 

 fotovolt-1  

 fotovolt-2  

 fotovolt-3  

 fotovolt-4

 

Календар